Programació

La Jornada FAACCC resisteix i passa a format DIGITAL

Mantenim horaris i activitats:

9h – 10h segueix l’EncapsuladES a l’Instagram del @ceesc_cat

A través de l’enllaç ZOOM: https://us02web.zoom.us/j/88362943509
17h – 18h segueix “Acció-No Acció a Sant Andreu”
18.15h – 20h segueix “Enfortim les Arts Comunitàries”

*Properament anunciarem una nova data per Ràdioestació RODA

Us donem un QR i proposta que ens ha fet un grup d’estudiants d’Animació Sociocultural perquè -ja des d’avui- pugueu participar d’un mur virtual on deixar les vostres reflexions, preguntes, aportacions, preocupacions, o alegries! SEGUIM FENT CULTURA DE RESISTÈNCIA!

Destacats

29 d'octubre
Cartografies del contrast

Cartografies del contrast és una proposta de passeig per Sant Andreu, animant converses sobre la identitat dels llocs, per tal de tornar a connectar amb la realitat social i cultural actual de la comunitat. La Nave va, Idensitat i Dear Hunter, cadascun des del seu treball artístic al context del barri, proposen un exercici d’escolta de l’espai social a través de l’art sensible a temes com la memòria col·lectiva, la recuperació de veus locals i l’imaginari urbà, on allò conegut i allò desconegut es confonen.

17.15h – 19.30h / Inici de l’activitat a l’entrada del recinte Fabra i Coats (C/Sant Adrià, 20)

30 d'octubre
Xerrada Gradients

La xerrada introdueix als i les participants a conèixer i experimentar amb nous modes de Fer que van més enllà de la lògica del projecte i tot el que aquesta comporta, per centrar-se en el transcurs de l’acció i la no-acció aparent amb i des de les persones. La sessió convida a trencar amb la direccionalitat rígida de la intervenció (tenint en compte els marcs de pensament que la fonamenten i la seva traducció en termes de posició i moviment), per conèixer les infinites possibilitats creatives que emergeixen d’un canvi de perspectiva esfèric i atmosfèric que és AMB els llocs i les persones.

14.45h – 16.45h / Sala polivalent – Planta baixa
Preu 15€

Acció i no-acció a Sant Andreu

Fila zero: Jana Méndez, Dinamitzadora de Bon viver de les arts; Ferran Cortés, professor i codirector del Màster de Mediació Artística de la Universitat de Barcelona; i Lucía Martín, regidora d’Habitatge i Rehabilitació i regidora del districte de Sant Andreu.

Els nostres barris cada cop són més complexos i la cultura pot ser una de les respostes més col·lectives i situades. Tres originals accions artístiques i comunitàries que relacionen les expressions veïnals i creatives dels llocs amb les mirades professionals, ens conviden a realitzar una reflexió conjunta perquè veïnes, professionals i administració ens meravellem d’allò imprevist.

17h – 18h / Sala polivalent – Planta baixa

Enfortim les Arts Comunitàries

Fila zero: Montserrat Moliner, treballadora cultural, membre de la Volta i Presidenta de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya; Ana Leitão, cofundadora de l’associació cultural i Festival Social Tudanzas; i Sergi Díaz, Director de Ciutat Educadora i Cultura als barris de l’ICUB.

Des d’una perspectiva de sector professional, “Enfortim les arts comunitàries” és una recerca exploratòria de les pràctiques d’arts comunitàries a la ciutat de Barcelona. Una primera radiografia quantitativa sobre les activitats d’art i acció social a la ciutat que ens permetrà activar un debat -més enllà del protagonisme de Barcelonasobre els mecanismes per reconèixer, treballar i dotar de recursos diversos a l’ecosistema de les arts comunitàries, així com pensar les col·laboracions amb l’administració pública davant de la necessitat de construir altres formes de democràcia, sostenibilitat i descentralització cultural.

18.15h – 20h / Sala polivalent – Planta baixa

Ràdioestació RODA

Us convidem a donar un cop d’orella a la Ràdioestació RODA, un espai radiofònic mòbil que porta a l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental a visitar a totes les ALTRES allà on siguin. En aquesta ocasió comptarem amb la presència de KradioK, dels i les joves del servei KMK (Kè M’expliKes), el programa Antes muerta que sencilla, del grup Gegants i Molins del Club Social Cap Endavant de l’Associació Arep i la Ràdio Cava-ret, i Ràdio Nikosia. Un magazín de ràdio en viu, un contenidor de preguntes complexes carregades de la memòria de cicatrius d’infància i de sensacions de la pandèmia, per respondre amb la senzillesa del pensament sonor en col·lectiu.

18.15h – 20.45h / Plaça Gran Recinte Fabra i Coats

Les Arts Comunitàries pels terres

Fruit dels diversos grups de participació que hem engegat amb més de setanta entitats del sector de les arts comunitàries, recollim i seguim manifestant la necessitat de continuar compartint espais informals on sortir de les nostres situacions individuals per construir consciència col·lectiva. Utilitzem la idea bucòlica del pícnic per “senzillament” regalar-nos una estona juntes, sense haver de marxar corrents.

20h – 21.30h / Plaça Gran Recinte Fabra i Coats

Formació

[formaciox]

Processos

[processosx]