Programació

Destacats

29 d'octubre
Cartografies del contrast

Cartografies del contrast és una proposta de passeig per Sant Andreu, animant converses sobre la identitat dels llocs, per tal de tornar a connectar amb la realitat social i cultural actual de la comunitat. La Nave va, Idensitat i Dear Hunter, cadascun des del seu treball artístic al context del barri, proposen un exercici d’escolta de l’espai social a través de l’art sensible a temes com la memòria col·lectiva, la recuperació de veus locals i l’imaginari urbà, on allò conegut i allò desconegut es confonen.

17.15h – 19.30h / Inici de l’activitat a l’entrada del recinte Fabra i Coats (C/Sant Adrià, 20)

30 d'octubre
Taller Gradients

El taller introdueix als i les participants a conèixer i experimentar amb nous modes de Fer que van més enllà de la lògica del projecte i tot el que aquesta comporta, per centrar-se en el transcurs de l’acció i la no-acció aparent amb i des de les persones. La sessió convida a trencar amb la direccionalitat rígida de la intervenció (tenint en compte els marcs de pensament que la fonamenten i la seva traducció en termes de posició i moviment), per conèixer les infinites possibilitats creatives que emergeixen d’un canvi de perspectiva esfèric i atmosfèric que és AMB els llocs i les persones.

14.45h – 16.45h / Sala polivalent – Planta baixa
Preu 15€

Acció i no-acció a Sant Andreu

Fila zero: Jana Méndez, Dinamitzadora de Bon viver de les arts; Ferran Cortés, professor i codirector del Màster de Mediació Artística de la Universitat de Barcelona; i Lucía Martín, regidora d’Habitatge i Rehabilitació i regidora del districte de Sant Andreu.

Els nostres barris cada cop són més complexos i la cultura pot ser una de les respostes més col·lectives i situades. Tres originals accions artístiques i comunitàries que relacionen les expressions veïnals i creatives dels llocs amb les mirades professionals, ens conviden a realitzar una reflexió conjunta perquè veïnes, professionals i administració ens meravellem d’allò imprevist.

17h – 18h / Sala polivalent – Planta baixa

Enfortim les Arts Comunitàries

Fila zero: Montserrat Moliner, treballadora cultural, membre de la Volta i Presidenta de la Plataforma Assembleària d’Artistes de Catalunya; Ana Leitão, cofundadora de l’associació cultural i Festival Social Tudanzas; i Sergi Díaz, Director de Ciutat Educadora i Cultura als barris de l’ICUB.

Des d’una perspectiva de sector professional, “Enfortim les arts comunitàries” és una recerca exploratòria de les pràctiques d’arts comunitàries a la ciutat de Barcelona. Una primera radiografia quantitativa sobre les activitats d’art i acció social a la ciutat que ens permetrà activar un debat -més enllà del protagonisme de Barcelonasobre els mecanismes per reconèixer, treballar i dotar de recursos diversos a l’ecosistema de les arts comunitàries, així com pensar les col·laboracions amb l’administració pública davant de la necessitat de construir altres formes de democràcia, sostenibilitat i descentralització cultural.

18.15h – 20h / Sala polivalent – Planta baixa

Ràdioestació RODA

Us convidem a donar un cop d’orella a la Ràdioestació RODA, un espai radiofònic mòbil que porta a l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental a visitar a totes les ALTRES allà on siguin. En aquesta ocasió comptarem amb la presència de KradioK, dels i les joves del servei KMK (Kè M’expliKes), el programa Antes muerta que sencilla, del grup Gegants i Molins del Club Social Cap Endavant de l’Associació Arep i la Ràdio Cava-ret, i Ràdio Nikosia. Un magazín de ràdio en viu, un contenidor de preguntes complexes carregades de la memòria de cicatrius d’infància i de sensacions de la pandèmia, per respondre amb la senzillesa del pensament sonor en col·lectiu.

18.15h – 20.45h / Plaça Gran Recinte Fabra i Coats

Les Arts Comunitàries pels terres

Fruit dels diversos grups de participació que hem engegat amb més de setanta entitats del sector de les arts comunitàries, recollim i seguim manifestant la necessitat de continuar compartint espais informals on sortir de les nostres situacions individuals per construir consciència col·lectiva. Utilitzem la idea bucòlica del pícnic per “senzillament” regalar-nos una estona juntes, sense haver de marxar corrents.

20h – 21.30h / Plaça Gran Recinte Fabra i Coats

Formació

[formaciox]

Processos

[processosx]